Produktinformation

Företag och tillverkare har möjlighet att göra reklam på EHSS hemsida för produkter och system som är utvecklade med god ergonomi i åtanke.

Ett villkor före publicering är att EHSS genomför en enkel ergonomisk granskning av produkten så den uppfyller de elementära krav för fysisk, kognitiv och/eller organisatorisk ergonomi som poängteras i reklamen. Utvärderingen görs av ämnesexpert(er) inom EHSS med hjälp av heuristiska utvärderingsmetoder som bedömer t. ex. antropometrisk design, interaktionsdesign, användbarhet, fysiskt belastning eller komfort kopplat till den tilltänkta användargruppens förmågor och begränsningar. Experterna utses av EHSS’ styrelse.

Information om produkten får presenteras i en notis på EHSS' startsida med valfri kortfattad text, bild och/eller logotype under ett år med länk till egen hemsida. Därefter överförs notisen till EHSS' produktinformationssida. Kostanden för publicering och utvärdering är 6000 kr och då ingår också ett kort skriftligt utlåtande från ergonomiutvärderingen. Notisen har även möjlighet att ligga kvar på förstasidan efter det första året mot en årlig avgift på 3000 kr.

Kontakta oss för närmare information på denna adress.

Nedan visade produkter visas/har tidigare visats på förstasidan.


Multi Trolley består av en vagn och en metod som tillsammans utgör ett ergonomiskt flytthjälp-medel. Mera information om Multi Trolley här.


RollerMouse Red Plus är ett exklusivt styrdon till din dator i modern design. Medför en bra arbetsställning som förebygger musarmsbesvär och ger dig samtidigt god precision och hög komfort. Du vet väl att du som är sjukgymnast/ergonom får låna RollerMouse av oss gratis?

 


LIMBO är batteridrivet höj o sänkbart arbetsbord på hjul, vilket gör det otroligt flexibelt, och passar för många arbetsuppgifter.
LIMBO är dessutom spolbart för att uppfylla hygienkraven även inom läke- & livsmedelsindustrin.
Vi lånar kostnadsfritt ut LIMBO för test innan köpbeslut.


Höganäs ECO är en unik stol som erbjuder alla möjligheter för varierat sittande! Stolen rör sig i symbios med kroppen när man ändrar arbetshöjden från sittande till halvsittande och stående. 

Här har ni stolen som tillgodoser alla krav på flexibilitet. Kontakta oss för visning!

 

En sadelstol med ergonomisk två-delad sits för avlastat stående och aktivt sittande som ger dig bra cirkulation och god hållning hela dagen.

 

"Skyfflalette är en skyffel för granulära material såsom grus, sand, täckbark, pellets, foder, spannmål mm. Genom att tömma skyffeln bakåt istället för åt sidorna begränsas kroppens vridning i sidled och belastningen på ryggen blir mindre. När en skottkärra placeras strax bakom användaren hålls skyffeln hela tiden nära kroppen och arbetet går lättare.
Tack vare Skyfflalettes design glider det skyfflade materialet genom skyffeln till önskad plats bakom användaren."

   

 

Ergonomi och Human factors Sällskapet, Sverige, c/o Jane Ahlin, Västerby Sjöskogen 524, 459 94 Ljungskile